ប័ររី
ប័ររី (English: Berry) តាមផ្នែករុក្ខសាស្រ្ត
មានន័យដល់ផ្លែឈើដែលសាច់និងគ្រាប់កើតចេញពីចង្កោមតែមួយ ប៉ុន្តែជាទូទៅ ពាក្យថា ប័ររី
សម្រាប់ហៅផ្លែឈើតូចៗ មានរាងមូល ឬស្រួច មានពណ៌ស្រស់ រសជាតិជូរ ឬផ្អែម ដូចជា
ស្រ្តប័ររី ប៊្លូប័ររី រ៉េសប័ររី ។ល។
ប័ររីតាមផ្នែករុក្ខសាស្រ្ត
ប័ររីតាមផ្នែករុក្ខសាស្រ្ត ឬ ប័ររីសុទ្ធ (True Berry) ជាផ្លែឈើសាច់ដែលជួបជាញឹកញាប់
។ គ្រាប់របស់ផ្លែឈើប្រភេទនេះនៅជាប់នឹងសាច់របស់ចង្កោម ។
ផ្លែឈើដែលត្រូវចាត់ចូលក្នុងប្រភេទ ប័ររីសុទ្ធ រូមមាន
ប៉េងប៉ោះ, ទំពាំងបាយជូរ, គូលែន,ប័រ,ត្របែក, ម្ទេសប្លោក, ចេក ជាដើម ។
សម្រាប់ ស្រ្តប័ររី មិនចាត់ចូលក្នុងប្រភេទ ប័ររី
តាមផ្នែករុក្ខសាស្រ្តទេ ។
|
|
Bilberry |
|
|
|
ប្រភពឯកសារៈវេបសាយបរទេស
ប្រភពរូបភាពៈGoogle
No comments